Search
  • lenkirozman

Kaj je nastalo iz košarice zelenja?

Updated: May 1

Mavrahi so take hecne gobe, ki se jih nabira takrat, ko zacveti črn trn. Letos je ob času, ko je cvetel črn trn, tla pobelil sneg. Potem je bilo preveč suho ... Skratka, lov na mavrahe smo kar prelagali. Danes pa smo končno šli na preverjene terene.


Našli smo enega - za dokaz, da so tudi letos zrasli. Vztrajali bi še, pa smo imeli čevlje že čisto premočene in smo se rajši obrnili nazaj proti avtu. Med tem, ko so ostali vohunili za gobami, pa sem jaz pridno cufala užitno zelenje in nabrala kar lepo košarico.Danes nisem kuhala doma, ampak pri mami. Ona je že pripravila vso normalno hrano, jaz pa sem poskrbela samo še za zeleno prilogo. Najprej sem (za fotko) lepo razvrstila vsebino košarice. Nabrala sem res pravo bogastvo raznolikosti!Lepota te zelene priloge je, da lahko uporabiš katero koli mešanico divje in domače zelenjave - lahko dodaš tudi špinačo, blitvo, por ...


Priprava gre pa takole:


Najprej sem na radodarni količini masla prepražila eno manjšo čebulo. Potem sem dodala narezano gobo, da se je malo pokuhala. Nato pa sem štedilnik ugasnila in začela v posodo dodajati zelišča. Najprej tista, ki potrebujejo največ toplote, da se zmehčajo - trobentice, koprive in regačico. Ko sem to dobro zmešala in so se zelišča posedla, sem dodala naslednjo pest zelenja. In tako naprej, dokler nisem v to majhno posodo spravila cele košare.


Potem sem v tamali mikser dala veliko žlico kisle smetane in vsebino posode. Samo še pritisneš na gumb in zelena priloga je gotova!Mi smo to priogo priložili brancinu in pečenemu krompirčku. Lahko pa jo priložiš tudi drugim jedem.Hvala mami, da si skuhala to dobro kosilo in da si za nami še vse počistila :)

20 views0 comments

Recent Posts

See All