Search
  • piše Alenka, fotka Lovro

Kaj dela otrok, med tem ko sta starša v grmovju?

Updated: Mar 14


Tudi ta vikend je postregel s čudovitim vremenom in odpravili smo se na preizkušeno lokacijo - Cerkniško jezero. Tokrat smo šli kar z razširjeno družino. Pridružili sta se nam še moja mami in sestra Nina, ki je tudi odlična fotografinja. Spočijte si oči na kakšni od njenih mojstrovin TUKAJ.

Tokrat smo bili pametnejši in smo izkoristili dopoldansko sonce. Tam se sonce popoldne namreč hitro skrije za hribe in postane prav mraz. Idealne razmere za zmrzovanje jezera, manj idealne za uživanje na drsalkah.

Bilo je čudovito! Led je bil gladek in trd, saj ga sonce in drsalci še nismo načeli. Nina se je seveda s fotoaparatom v rokah odpravila na lov za novimi fotkami. Najina Živa je hitro našla družbo in se podila okrog s hokejsko palico v rokah, moja mami pa je prav elegantno drsala kroge v okolici in jo neopazno čuvala. Midva pa sva izkoristila situacijo in oddrsala po svoje. Kako je to super :)

In ko naju spustiš po svoje, hitro končava v grmovju!

Šipek

Tokrat je bil šipek :) Opazila sem ga že zadnjič, pa ga na tistem mestu ni bilo dovolj niti za čaj. Ampak tokrat sva našla pravi rdeči zaklad! Bundo sem odložila kar na travo, da je ne bi raztrgala v trnju. Šipek pa sem nabirala v žepe in upala, da iz njega ne bo že med potjo nastala marmelada ...

Med tem, ko sva se midva plazila po grmovju, je imela Živa veliko pametnejše opravke.

Živino izjavo in celoten prispevek si lahko ogledate v arhivu RTV na tej povezavi.

Ko smo se nadrsali, smo jo mahnili še v Rakov Škocjan. Tam je reka sedmerih imen, lokalno imenovana Rak, v skalo izdolbla pravi hrčkov labirint! Bili smo pridni in smo se držali le označenih poti. Tudi tako smo se lahko naužili v kamen vklesanih lepot, čudovitih odsevov v kristalno čisti vodi in skoraj pravega vonja po jamah. Prava poslastica kraškega sveta!

Okrog dveh smo jo mahnili proti domu. Polni vtisov, prijetno utrujeni in zelo lačni! Šipek pa je tudi preživel. Doma sem ga namočila v vodo čez noč, saj je bil od mraza ves zgrbančen. Pa tudi malo prašen zaradi bližnje ceste. Naslednji dan pa sem iz njega prav zares pripravila marmelado. O tem pa več naslednjič ;)


92 views0 comments

Recent Posts

See All