Search
  • piše Alenka, fotka Lovro

Pozdrav poletju - skuša z regačico

Updated: Mar 14


Imam dva razloga, da si morsko hrano privoščim bolj redko - okoljska škoda zaradi prekomernega ribolova in akumulacija svinjarije iz morja v ribah. Ampak danes so mi pomižiknile skuše. To je plava riba, ki je lahko kolosalno zanič. Ampak ko enkrat najdeš način, kako jo pripraviš, je vrhunska! In danes je bila zares odlična.

Sestavine:

- kar se da frišna skuša.

- regačica

- čebula (ki se je spet skotalila dol s fotke...)

Priprava v enem samem koraku:

Ribam trebušne organe nadomestiš z nasekljano regačico. Prišvrstiš z zobotrebcem ali dvema.

Nasekljano čebulo razporadiš po pekaču. Ne, spodaj ni treba dajat nobene maščobe, čebula gre naravnost na pekač. Na čebulo pa položiš ribe. Trik je, da se ribe dotikajo čebule, pekača pa ne. Tako odpadejo vsi problemi z ribjo kožo, ki se rada zalepi, olupi in razcefra. Na koncu čebulo zavržeš, ker posrka tudi vso grenkobo.

Pečeš v pečici na 180 stopinj (oziroma na tvoji naljubši temperaturi za ribe in piškote). Koliko časa pečeš, je odvisno od velikosti rib. Načeloma je bolje počakati malo dlje. Zanesljivo so pečene, ko gre meso že rado od kosti. To preveriš tako, da v trebuh potisneš vilice in rahlo privzdigneš. Če imaš občutek, da se meso ločuje od hrbtenice, so ravno prave za na krožnik.

Dober tek!


10 views0 comments

Recent Posts

See All